Aktuellt

Kallelse och dagordning till extra årsmöte den 3 september 2023 samt information om skötseldagen samma dag ligger nu under fliken "Dokument".

Årets skötseldagar blir den 23 april, den 18 juni, den 3 september och den 8 oktober. Dagen startar kl. 10 och kl. 12 bjuder föreningen på grillat och fika. Den 18 juni håller vi årsmöte efter grillningen.

Nu börjar snart kolonisäsongen! Kommunen har meddelat att den kommer sätta igång vattnet för säsongen. Preliminär start är den 27 mars. Kommunen kommer meddela när det är utfört. Inför detta behöver vi stänga kranar/utkastare inne på den egna kolonin för att undvika översvämningar. När vattnet har satts igång bör man kontrollera att det inte har...

Tack alla ni som kom och deltog i årsmötet den 18 september trots det osäkra vädret och skyfallet som gjorde att vi fick söka skydd i stugan och i uterummet! På årsmötet valdes Annica Andersson in i styrelsen som ledamot och Jim Degrenius som suppleant. Vi hälsar dem välkomna!

Föreningen behöver nya ledamöter till styrelsen. Vid årsmötet den 18 september 2022 finns fyra lediga platser; ordförande, två ledamöter och en suppleant. Är du intresserad, prata med någon i styrelsen eller skicka ett mail till styrelsen@oscarshem3.se.

Söndagarna den 3 juli och den 18 september 2022 kl. 10-12 samlas vi för en städdag i vårt koloniområde. Som vanligt bjuds det på korv, kaffe och lite fika efteråt. Den 18 september håller vi även årsmöte efter fikan.

Nu börjar kolonisäsongen! Kommunen har meddelat att den 28 mars påbörjar påsättningen av vattnet på kommunens koloniområden. Inför detta ber kommunen oss att stänga kranar/utkastare inne på den egna kolonin. Exakt dag för när vattnet kopplas på för Oscarshem 3 är oklart, men i år drog vi tyvärr "nitlotten" så vi hamnade sist i kön.

Den senaste tiden har det varit inbrott i flera kolonier på Oscarshem, både i förråd och i själva kolonistugan. Vissa stulna föremål har dykt upp i annonser på Facebook. Polisen fångade dock tre personer på bar gärning i måndags natt. Kontrollera om du är drabbad och polisanmäl det i så fall. Förhoppningsvis är det nu slut med inbrotten!